Eräkerttujen Syysretki Vähäsiltaan lokakuussa 2020

Moikka kaikille!

Täällä kirjoittelee Elina, Eräkerttujen viestintäparven jäsen sekä hallituksen varajäsen.
Lokakuun alussa sain kunnian olla Eräkerttujen syysretken leirinjohtaja. Minulla ei ollut hajuakaan mitä kaikkea se pitää sisällään ja ehkä jopa hieman kauhun sekaisin fiiliksin otin homman vastaan. Kuitenkin hyvällä kannustavalla yhteishengellä joka Eräkertuissa vallitsee, tiesin että homma hoituu.

Lounaskokkailuja pihalla ihanan aurinkoisessa syyssäässä. Keli oli koko viikonlopun aurinkoinen ja lämmin, vaikka oli jo lokakuu.

Syysretki kohteemme oli Vähäsillan leirikeskus Teiskossa. Paikalle saapui reilu 20 naista nauttimaan rentouttavasta viikonlopusta. Paikalla oli niin vanhoja kuin uusiakin kasvoja ja lämmin henki ja vastaanotto oli huomattavissa. Toki ilmassa oli pientä jännitystäkin, joka kuuluu asiaan.

Maisema Vähäsillan leirikeskuksen hirstuvasta. Paikka oli mitä hurmaavin ja toimivin isommallekin porukalle. (Valokuva Pia Salminen).

Majoittuminen leirikeskuksessa tapahtui kolmessa mökissä. Niissä taisi syntyä myös pieniä ”mökkikuntiakin”. Ainakin itse pääsin tutustumaan ihaniin uusiin tuttavuuksiin, jotka jakoivat kanssani yösijan. Yhdessä oli ihana rupatella ja nauttia iltateet ennen nukkumaanmenoa ja aamulla herätä kahvin tuoksuun, kun aamuvirkut olivat pistäneet kahvit jo porisemaan.

Saunaan ja uimaan, monta kertaa tietenkin. (Valokuva Pia Salminen).

Aurinkoinen syyssää helli meitä lähes koko viikonlopun ajan ja puut loistivat kauniissa syksyn väreissä. Ohjelmassa oli saunomista, uimista, grillausta, sieniretkeä, laiturirentoutusta, suppausta, melomista, sibeliusboksin tekoa, yhteisiä ruokailuhetkiä sekä ennen kaikkea rentoa olemista.

Metsäköllöttelyä Eräkerttujen tyyliin.

Eräkertuissa on ihanaa juuri se, että kaikki saa tulla paikalle omana itsenään. Näin jälkikäteen leirinjohtajan näkökulmasta katsottuna en tiedä miksi epäilin hetkeäkään, että tuleekohan tästä mitään. Tottakai tulee, kun paikalla on sankoin joukoin ihania naisia. Ihmisethän itse sen tunnelman luovat omalla läsnäolollaan, ja sitähän tunnelmaa riitti meidän syysretkellämme <3

Lähes kaikki syysretkeläiset tässä kuvassa, vain kuvaaja ja muutama kerttunen uupui.

Kiitän siis vielä kaikkia mukana olleita lämpimän tunnelman luonnista ja omaa syysretki- tiimiäni mahtavasta ideoinnista ja energiasta. Kaunis muisto repussani on hyvä jatkaa kohti uusia retkiä ja seikkailuja.

Pyynnöstä on nyt myös luotu pienimuotoinen Leirinjohtajan käsikirja Eräkertuille, jotka haluaisivat järjestää retken tai tapahtuman. Käsikirjaan on koottu vinkkejä ja huomioita siitä mitä kaikkea tulee huomioida järjestelyissä. Nyt ei muuta kuin rohkeasti vaan puuhailemaan jos yhtään sormet alkoivat syyhyämään!

Terveisin Elina


Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös