Millaista on olla mukana Eräkertuissa ja Nokassa?

Iida-Mari täällä moi!

Miten nopeasti vuosi onkaan mennyt! Helmikuussa 2021 osallistuin  jännittynein mielin Eräkerttujen vuosikokoukseen. Koronan vuoksi oltiin etäyhteyksillä, joka alkuun vähän harmitti. Toimintakertomusten ja muiden virallisten edeltävää vuotta koskevien asiakirjojen jälkeen oli aika keskustella tulevan Nokan, eli hallituksen, jäsenistä. Hihkaisin nopeasti, että minähän olisin halukas mukaan! Ja eihän siinä mennyt aikaakaan, kun vuosikokous oli vaihtunut Nokan järjestäytymiskokoukseksi, ja minut nimitettiin Kerttujen jäsensihteeriksi.

Olen liittynyt Eräkerttuihin tammikuussa 2020. Työt, arjen kiireet, ja joskus jopa jännitys, estivät kuitenkin pääsyn moneen hienoon retkeen mukaan. Ensimmäistä kertaa pääsin kerttureissulle mukaan vasta 2020 loka-marraskuun vaihteessa olleelle puolijoukkuetelttaretkelle Riuttaskorvelle. Eikä se enempää vaatinutkaan, koska olin jo ihan myyty siihen tunnelmaan, joka vallitsee, kun naisporukka lähtee retkeilemään yhdessä.

Eräkertuissa parasta on se, että kaikki otetaan vastaan omana itsenään. Retkillä ja reissuilla voi nauttia yhteisestä ajasta samanhenkisten naisten kanssa, tai käpertyä oman majoitteen suojiin rentoutumaan ja kuulostelemaan ulkoilman ääniä. Oli siis luonnollinen valinta lähteä mukaan tähän huippujengiin puuhailemaan myös Nokan riveissä.

Mennyt vuosi on ollut uskomattoman hieno. Koronan jatkumisesta huolimatta on saatu nauttia monista hetkistä ja retkistä, joita on ollut ilo olla suunnittelemassa. Isoin väkerrykseni oli Syysretki Haukanhiedalle, johon meitä kokoontuikin parisenkymmentä kerttuilijaa. Toki yksin ei tarvinnut tätäkään isompaa tapahtumaa tyhjästä tempaista, vaan Nokan ja jäsenten tuki oli korvaamatonta.

Retkien ja tapahtumien suunnittelun lisäksi Nokassa ja Eräkertuissa on päässyt tutustumaan moniin uusiin kasvoihin, joista on tullut myös uusia ystävyyssuhteita. On päässyt tutustumaan uusiin paikkoihin, uusiin retkeilyvälineisiin, uusiin lajeihin ja ennen kaikkea inspiroitumaan muiden eväistä! Mikäs muu retkillä olisikaan parempaa, kuin hyvä seura ja ruoka!

Ja vielä kaiken lisäksi, on päässyt tekemään unohtumattomia muistoja. Mikäs sen hauskempaa, kuin muistella esimerkiksi menneen kesän pyöräretkeä, jossa kotimatkalla saatiin hillitön kaatosade niskaan. Tai Vähä-Kausjärven reissua, jonka jälkeen lentäväksi lauseeksi jäikin ”onko makuupussi mukana” – koska kesälläkin saattaa tulla kylmä, jos makuupussi unohtuu kotiin. Niin lämpimiä, kauniita ja rakkaita muistoja, joista isoin kiitos kuuluu teille muille Eräkertuille.

Mikäli susta tuntuu, että tämänkaltainen puuhastelu voisi olla sun juttu, tule osallistumaan vuosikokoukseen ja lähde mukaan puuhailemaan entistä parempaa vuotta 2022! Suurempia reissuja ei ole pakko väkästellä, jos siihen ei ole suurta paloa. Osallistuminen ja oman näkökulman tuominen on riittävä panostus, ja sitä varmasti tarvitaan. Tehdään tästä yhdessä mukava ulkoiluvuosi!

Iida-Mari

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös