Naisten retkeilypäivä

Eräkertut järjestää yhdessä Treeline Outdoorsin kanssa Naisten retkeilypäivän 7.3.2020 Kangasalla.

Osoite: Hanuri-Topin tie 35, 36200 Kangasala

Tervetuloa mukaan!

Ohjelma

Klo 9  Ovet avautuvat, tervetuloa! 
Klo 10.15 Testipaja: Retkikeittimen käyttö (30 min)
Klo 11-12 Retkiturvallisuus, Petri Mäkelä / Naparetkeilijä, Expedition.fi
Klo 12.30-13.30 Mitä opin? Tapaus Everest ja Etelänapa, Paula Strengell / Everestin huiputtaja
Klo 14 Testipajat: Retkiruokamaistelu (30 min) / Rinkan oikeaoppinen pakkaaminen (30 min)
Klo 15 – 16 Yksin vaellus, Sanna Juutilainen / Dream Ventures
Klo 16.30-17.30 Melonta harrastuksena, Outi Penninkangas / Mallasveden Melojat

Laaja ja laadukas kahden kerroksen retkeilyvaruste-myymälä sekä herkkukahvila ovat avoinna koko päivän klo 9-18. Tarjolla on myös keittolounasta (vegaaninen). Myymälässä ovat auttamassa ja neuvomassa koko päivän retkeilyn ammattilaiset – kysy mitä vaan varusteista ja naisten retkivaatteista!

Testipajassa voi osallistua ja testailla avustetusti kaasukeittimen käyttöä. Lisäksi päivän kahdessa muussa testipajassa on Summit To Eat -retkiruokien pienimuotoinen maistatus, sekä opastus rinkan oikeaoppiseen pakkaamiseen.

Vaikka Naisten Retkipäivän ohjelma painottuukin naistenpäivän kunniaksi naisille, tapahtuma soveltuu koko perheelle ja ihan kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Tapahtuman järjestävät Eräkertut ry ja Treeline Outdoors.

Tapahtuma on maksuton.

Esittelyt

Luento: Retkiturvallisuus, Petri Mäkelä

Klo: 11-12

Naparetkeilijä Petri Mäkelä avaa luennollaan retkiturvallisuuden perusteita. Mitä erityisesti tulee ottaa huomioon luonnossa liikkuessa ja miten varmistat oman ja toisten mahdollisimman turvallisen ja sujuvan retkeilyn – helposti ja vaivatta.

Petri Mäkelä on kouluttanut aiheesta laajasti ja konsultoi asiantuntijana retkiturvallisuudesta Suomen retkeilyn kentällä. Mäkelä on tehnyt useita arktisia naparetkiä viime vuosikymmeninä ja näistä on myös julkaistu kirjoja. Katso lisää: http://www.expedition.fi/

Luento: Mitä opin? Tapaus Everest ja Etelänapa, Paula Strengell

Klo 12.30-13.30

Paula Strengell oli neljäs suomalaisnainen Mount Everestin huipulla. Viime tammikuussa hän lisäksi saavutti Etelänavan ilman ulkopuolista tukea – matkanjärjestäjän mukaan ensimmäisenä suomalaisnaisena – tehden näin suomalaishistoriaa.

Tule kuulolle, kun Paula kertoo retkistään!

Luento: Yksin vaellus, Sanna Juutilainen

Klo 15-16

Sanna Juutilainen on kansainvälinen eräopas, SUP-koulun (Suppaa Tampere) osaomistaja sekä koulutettu SUP- ja mindfulness-ohjaaja. Tämä ulkoilma-addikti viihtyy vapaa-ajallaan luonnossa parhaiten yksin ja onkin tehnyt useampia yksinvaelluksia niin kesä- kuin talviolosuhteissakin.

Juutilainen kertoo luennollaan tarinoita yksinäisiltä taipaleiltaan – sattumuksia, kokemuksia ja tuntemuksia. Hän avaa myös yksinvaeltamisen pääkohtia valmistautumisesta, turvallisuudesta sekä muista huomioon otettavista seikoista.

Luento: Melonta harrastuksena, Outi Penninkangas

Klo: 16.30-17.30

Mallasveden Melojien Outi Penninkangas kertoo, miten melonta voi viedä mennessään. Keski-ikäisen naisen haave oppia melomaan lähijärvellä on toteutunut, eikä siinä vielä kaikki: rakas harrastus on syventänyt suhdetta luontoon, kehittänyt uusia taitoja ja tuonut mukanaan upean melojien yhteisön.

Tule kuuntelemaan Outin matka melonnan pariin ja poimimaan vinkit upean harrastuksen aloittamiseen!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös